Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΜΑΝΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΟ Γιάννης Μανιαδής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1994 ξεκίνησε ως βοηθός ζαχαροπλάστη σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής με έδρα το Ηράκλειο,  αποκτώντας την πρώτη επαφή με παραδοσιακά γλυκά από αγνές πρωτές ύλες.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Pastry  Chef σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αγ. Πελαγίας Ηρακλείου. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει με την ίδια ιδιότητα καθήκοντα στο Launch Cafe “Breeze” στο Ηράκλειο, όπου δραστηριοποιείται παράλληλα και στο χώρο της μαγειρικής,  λόγω της αγάπης του για την Μεσογειακή και την Ιταλική κουζίνα.

Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Executive Pastry Chef στην επιχείρηση Αρτο-Ζαχαροπλαστικής «Σαβοϊδάκης»,  θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα, οργανώνοντας όλα τα Τμήματα Ζαχαροπλαστικής και υιοθετόντας  τις τελευταίες  τάσεις της Γαλλικής και Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής.

Το 2012 κερδίζει το 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων  με θέμα «Μαρμελάδα και Γλυκό Κουταλιού» (Ηράκλειο 2012).

Το 2015 λαμβάνει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό  «The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate», στο Μιλάνο της Ιταλίας, αποσπώντας το 1ο ατομικό Βραβείο στην κατηγορία Patisserie.

Κατά την πολυετή επαγγελματική πορεία του, δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια  και work shops από καταξιωμένους  Έλληνες και Ξένους Pastry Chefs. Από το 2014 ξεκίνησε η διδακτική του προσφορά στην ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και  από το 2017 εντάχθηκε  δυναμικά στην ομάδα καθηγητών της Taste Academy.