Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΤΡΙΤΣΙΚΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ο Θωμάς Τριτσικάκης κατάγεται από τον Άγιο Θωμά Ηρακλείου Κρήτης.

Η αγάπη του για τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη τον οδηγεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου από την οποία αποφοιτά το 1996.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά νωρίτερα, από το 1995, όταν αναλαμβάνει ως Βοηθός Ζαχαροπλάστη στην Ξενοδοχειακή Μονάδα 5 αστέρων, «Aldemar Knossos Royal». Το 1996, στο Ξενοδοχείο «Aphrodite Beach Club», 4 αστέρων, αναλαμβάνει ως βοηθός ζαχαροπλάστη, ένω από το 1995 έως και το 2001 βρίσκεται στη θέση του Α’ Ζαχαροπλάστη στο Ζαχαροπλαστείο «Galletto» στο Ηράκλειο.

Το 1999 αναλαμβάνει ως Α’ Ζαχαροπλάστης σε δύο Ξενοδοχεία, το Magda Hotel και το Hersonissos Maris, Ξενοδοχειακές Μονάδες 4 αστέρων. Το 2005, ως Pastry Chef πλέον, βρίσκεται στην Ξενοδοχειακή Μονάδα St Nicolas Bay, 5 αστέρων, στον Άγιο Νικόλαο. Από το 2002, ωστόσο αποφασίζει να ασχολήθεί και με το τεχνικό κομμάτι και την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής, ως Τεχνικός Σύμβουλος στην εταιρία Ζαχαροπλαστικής «Δανδουλάκης Α.Ε.».
Είναι ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρίας «Εμπορική Τροφίμων Κρήτης Α.Ε. - Creta Foods Α.Ε», από το 2008, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει χρέη Τεχνικού Συμβούλου στην εταιρία «Siganos Management Inc» στις Η.Π.Α.

Η διδακτική του εμπειρία ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής ξεκινάει από το 1999, όπου έως το 2008 διδάσκει στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, Γουρνών και Ηρακλείου (Σ.Τ.Ε.). Από το 2017 έχει ενταχθεί δυναμικά στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.