Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΦΥΣΑΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Φυσαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Η πρώτη του επαφή με τη ζαχαροπλαστική ξεκίνησε το 1994, όταν σε ηλικία 10 ετών, έφτιαξε το πρώτο του κέικ στο οικογενειακό αρτοποιείο. Το πάθος και η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική τον οδηγεί στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ζαχαροπλαστικής στις Γούρνες, από όπου αποφοιτά το 2003.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά το 2004, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα ως βοηθός ζαχαροπλάστη στα ζαχαροπλαστεία Κουμάκης. Αναζητώντας νέες μεθόδους και τεχνικές ζαχαροπλαστικής, αλλά και υγιεινής έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Σοκολάτας (L’ Ecole Valrphona) στη Γαλλία, παγωτού (Carpigiani University) στη Μπολόνια, Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής και HACCP.
Έπειτα από χρόνια συνεχούς εξέλιξης, μια και η ζαχαροπλαστική αποτελεί για το Δημήτρη μορφή τέχνης, που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία με την ποιότητα, αναλαμβάνει το 2010 καθήκοντα Pastry Chef στα ζαχαροπλαστεία Κουμάκης, όπου εξακολουθεί να είναι και σήμερα. Παράλληλα με την κύρια ασχολία του στα ζαχαροπλαστεία Κουμάκης, ο Δημήτρης ασχολείται και με το χώρο του Consulting σε Ζαχαπλαστεία και Ξενοδοχειακές Μονάδες και επιπλέον δραστηριοποιείται και ως εισηγητής σε σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής. Το 2017 επιλέγεται από τη γνωστή βέλγικη Σοκολάτα Belcolade ως Ambassador Chef, ενώ την ίδια χρονιά εντάσσεται στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy.