Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 βασιλάκη

Η Στέλλα Βασιλάκη κατάγεται από το Χουδέτσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Εθνικού Διπλώματος Οινολόγου (DNO) του Τμήματος Οινολογίας του Πανεπιστημίου Victor Segalen II, Μπορντώ, Γαλλίας.
Εδώ και κάποια χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιόκτητο χώρο γευσιγνωσίας Mesarmi Tasting Crete, πραγματοποιώντας σεμινάρια γευσιγνωσίας σε οινόφιλους και επαγγελματίες. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί στα πλαίσια γευσιγνωσίας με ξενοδοχεία, με γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, Χημικούς και εταιρίες, αποσκοπώντας στο team building.
Η ενασχόλησή της με το κρασί ξεκινά ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, όταν εργάσθηκε για πρώτη φορά στον τομέα παραγωγής στο Οινοποιείο Πετρακόπουλος στην Κεφαλλονιά. Η πορεία της στο χώρο συνεχίστηκε σε Ελλάδα στο Domaine Sigalas στη Σαντορίνη, σε Γαλλία στα οινοποιεία Baron Philippe de Rothschild, Haut Brion & La Mission Haut Brion και στο Όρεγκον των Η.Π.Α. στο οινοποιείο Del Rio Vineyards. Στον τομέα της πώλησης οίνου και αλκοολούχων ποτών έχει εργασθεί ως Sommelier στο Strathearn Restaurant του Gleneagles Hotel, 5*, στη Σκωτία.
Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό «Αμπελοτόπι» και έχει υπάρξει κριτής δύο φορές στο Διαγωνισμό “Challenge International du Vin” στο Μπορντώ της Γαλλίας.
Από το 2015 ασχολείται και με την εκπαίδευση Ενηλίκων σε ΚΔΒΜ, Ι.Ι.Ε.Κ. και ΚΕΚ, ενώ έχει αποκτήσει και παιδαγωγική κατάρτιση από την ΑΣΠΑΙΤΕ, παρακολουθώντας επίσης και σεμινάρια κατάρτισης για εκπαιδευτές ενηλίκων από το ΙΝΕ ΓΣΕΒΕΕ Ηρακλείου. Εκτός από αυτά τα σεμινάρια έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια κατάρτισης στη γευσιγνωσία ελαιολάδου (ΕΑΣ Μιραμπέλου).
Σήμερα, πλην του ιδιοκτήτου χώρου γευσιγνωσίας που διατηρεί, εργάζεται και ως Καθηγήτρια Οινολογίας στο Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy, ενώ παράλληλα, λόγω της διπλής της ιδιότητας, αυτής της Τεχνολόγου Τροφίμων, διδάσκει HACCP & Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων & Επαγγέλματος και Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο.