Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 Κώστας

O Κώστας Ακρασάκης, γεννημένος το 1972, κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και διαμένει μόνιμα.

Το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Σ.Τ.Ε.) στο Ηράκλειο. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά, προτού ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του σε Ξενοδοχειακή Μονάδα τεσσάρων (4) αστέρων στην περιοχή της Χερσονήσου και έως και σήμερα απαριθμεί δεκάδες επιχειρήσεις του Ξενοδοχειακού και Επισιτιστικού κλάδου σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Την περίοδο 1992- 1998 διατελεί καθήκοντα Chef de Partie στην Ξενοδοχειακή Μονάδα Zorbas Village 4*, ενώ την περίοδο 1999-2000 είναι Chef στο Oceanis 3* και στο Semiramis 4* στη Χερσόνησο. Το διάστημα 2001-2004 αναλαμβάνει ως Sous Chef στo Zorbas Village 4* στον Ανισσαρά Χερσονήσου, ενώ την επόμενη χρονιά στο Creta Marine 4* plus (Iberostar) στον Πάνορμο Ρεθύμνου. Από το 2006-2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Executive Chef στο Blue Marine 5* στην Αμουδάρα Αγίου Νικολάου και έκτοτε με την ίδια ιδιότητα εργάσθηκε στο Porto Platanias στα Χανιά (2010-2011), στο Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa 5* στη Μίλατο (2012-2015), στο Radisson Blu Beach Resort 5* στη Μίλατο (Νοέμβριο 2015-Απρίλιο 2016), στο Panorama Kipriotis Hotel & Suites 5* στην Κω (Μάιος 2016-Οκτώβριος 2017). Το 2017 βρίσκεται στη θέση του Executive Chef στην Ξενοδοχειακή Μονάδα Sea Side Resort & Spa 5* στην Αγία Πελαγία.

Σήμερα εργάζεται ως Executive Chef στην Ξενοδοχειακή Μονάδα πέντε (5) αστέρων «Athina Palace Resort & Spa» στην περιοχή Μαδέ Ηρακλείου του Ομίλου Χνάρη, έχοντας παράλληλα και το ρόλο του Executive Quality Product Manager του Ομίλου. Επιπλέον, κατά τις χειμερινές περιόδους και για το διάστημα από το 1992 έως και το 2010 εργάσθηκε σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις όπως το Εστιατόριο Κονάκι, Pasta Basta, Amethystos Restaurant, Pasta e Mare, Palazzo Restaurant, Kochlidi Restaurant (Σαντορίνη), Piano Restaurant Feggari, Atlantis Tavern, καθώς και στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Sea Grill στις Βρυξέλλες.

Έχει παρακαλουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό και είναι κάτοχος της Βεβαίωσης Εκδοροσφαγέα και Κρεοπώλη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών.

Το 2017 εντάχθηκε δυναμικά στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy, όπου διδάσκει το μαθήμα της Μαγειρικής Τέχνης και του Τεμαχισμού Κρεάτων.