Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ο Δρακόπουλος Ιωάννης γεννήθηκε στις 21/2/1971 στην Αθήνα. Τον Σεπτέμβριο του 1988 ξεκίνησε ως βοηθός αρτοποιού στο Αρτοποιείο του κ. Βασιλάκη Ιωάννη στο Κουκάκι. Γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό θα ήταν το επάγγελμα της ζωής του. Μετά την στρατιωτική του θητεία μπήκε πλέον δυναμικά στο χώρο. Εργάστηκε στο τμήμα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής μεγάλης αλυσίδας S/M, όπου εκεί πλαισιωνόταν από καταξιωμένους Γάλλους Μaster Bakers. Επειδή όμως ήταν ανήσυχο πνεύμα προχώρησε παραπέρα. Εργάστηκε ως βοηθός αρτοποιού σε παραδοσιακό αρτοποιίο στους Αμπελόκηπους όπου και γνώρισε από κοντά την παραδοσιακή αρτοποιία (Ξυλόφουρνο, πινακωτή κλπ).
Το 1993 και σε ηλικία 22 ετών εργάστηκε πρώτη φορά στο «στήσιμο» νέου αρτοποιείου στην Ύδρα. Ένα χρόνο αργότερα συνεργάστηκε με τους αντιπροσώπους της Εsmach Βongard (μηχανήματα αρτοποιίας) στην Ελλάδα, το οποίο συνδυάστηκε με σεμινάρια από Γάλλους και Ιταλούς Μaster Bakers και παράλληλα συνέχισε να εργάζεται για το στήσιμο και την οργάνωση παραγωγής νέων Αρτοζαχαροπλαστείων. Μερικά από αυτά είναι το Παπίγκo, Φέρρης, Φέσσας κ.ά.
Το 1998 μετά από πρόταση του προέδρου της αλυσίδας καταστημάτων Σαβοϊδάκης, ήρθε στο Ηράκλειο Κρήτης και ανέλαβε ως υπεύθυνος το νέο τότε τμήμα της αρτοποιίας . Το 2001 και 2002 εργάστηκε ως εκπαιδευτής στα ΚΕΚ του Ο.Ε.Ε.Κ στου Κοκκίνη Χάνι. Το 2003 έκανε ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα ανοίγοντας το δικό του αρτοποιείο στην Αθήνα. Η αγάπη του όμως για την Κρήτη και τη ποιότητα ζωής που προσφέρει, τον έκαναν να αναθεωρήσει. Έτσι λοιπόν τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Κρήτη ως υπεύθυνος παραγωγής στο τμήμα αρτοποιίας της εταιρίας Σαβοϊδάκης ΑΕ.
Μέσα από αυτά τα 27 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης και δημιουργίας στον χώρο της αρτοποιίας, έρχεται να σας βοηθήσει και να σας μεταδώσει τις γνώσεις του και την εμπειρία του για την υπέροχη τέχνη του αρτοποιού.