Οι εκπαιδευτές μας

 

 

 ΜΑΝΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΟ Γιάννης Μανιαδής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1994 ξεκίνησε ως βοηθός ζαχαροπλάστη σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής με έδρα το Ηράκλειο,  αποκτώντας την πρώτη επαφή με παραδοσιακά γλυκά από αγνές πρωτές ύλες.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Pastry  Chef σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αγ. Πελαγίας Ηρακλείου. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει με την ίδια ιδιότητα καθήκοντα στο Launch Cafe “Breeze” στο Ηράκλειο, όπου δραστηριοποιείται παράλληλα και στο χώρο της μαγειρικής,  λόγω της αγάπης του για την Μεσογειακή και την Ιταλική κουζίνα.

Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Executive Pastry Chef στην επιχείρηση Αρτο-Ζαχαροπλαστικής «Σαβοϊδάκης»,  θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα, οργανώνοντας όλα τα Τμήματα Ζαχαροπλαστικής και υιοθετόντας  τις τελευταίες  τάσεις της Γαλλικής και Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής.

Το 2012 κερδίζει το 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων  με θέμα «Μαρμελάδα και Γλυκό Κουταλιού» (Ηράκλειο 2012).

Το 2015 λαμβάνει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό  «The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate», στο Μιλάνο της Ιταλίας, αποσπώντας το 1ο ατομικό Βραβείο στην κατηγορία Patisserie.

Κατά την πολυετή επαγγελματική πορεία του, δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια  και work shops από καταξιωμένους  Έλληνες και Ξένους Pastry Chefs. Από το 2014 ξεκίνησε η διδακτική του προσφορά στην ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και  από το 2017 εντάχθηκε  δυναμικά στην ομάδα καθηγητών της Taste Academy.

 ΤΡΙΤΣΙΚΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ο Θωμάς Τριτσικάκης κατάγεται από τον Άγιο Θωμά Ηρακλείου Κρήτης.

Η αγάπη του για τη Ζαχαροπλαστική Τέχνη τον οδηγεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ηρακλείου από την οποία αποφοιτά το 1996.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά νωρίτερα, από το 1995, όταν αναλαμβάνει ως Βοηθός Ζαχαροπλάστη στην Ξενοδοχειακή Μονάδα 5 αστέρων, «Aldemar Knossos Royal». Το 1996, στο Ξενοδοχείο «Aphrodite Beach Club», 4 αστέρων, αναλαμβάνει ως βοηθός ζαχαροπλάστη, ένω από το 1995 έως και το 2001 βρίσκεται στη θέση του Α’ Ζαχαροπλάστη στο Ζαχαροπλαστείο «Galletto» στο Ηράκλειο.

Το 1999 αναλαμβάνει ως Α’ Ζαχαροπλάστης σε δύο Ξενοδοχεία, το Magda Hotel και το Hersonissos Maris, Ξενοδοχειακές Μονάδες 4 αστέρων. Το 2005, ως Pastry Chef πλέον, βρίσκεται στην Ξενοδοχειακή Μονάδα St Nicolas Bay, 5 αστέρων, στον Άγιο Νικόλαο. Από το 2002, ωστόσο αποφασίζει να ασχολήθεί και με το τεχνικό κομμάτι και την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής, ως Τεχνικός Σύμβουλος στην εταιρία Ζαχαροπλαστικής «Δανδουλάκης Α.Ε.».
Είναι ιδρυτικό μέλος και Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρίας «Εμπορική Τροφίμων Κρήτης Α.Ε. - Creta Foods Α.Ε», από το 2008, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει χρέη Τεχνικού Συμβούλου στην εταιρία «Siganos Management Inc» στις Η.Π.Α.

Η διδακτική του εμπειρία ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής ξεκινάει από το 1999, όπου έως το 2008 διδάσκει στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Αγίου Νικολάου, Γουρνών και Ηρακλείου (Σ.Τ.Ε.). Από το 2017 έχει ενταχθεί δυναμικά στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy ως Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

 ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ο Σπύρος Μπριλάκης αποφοίτησε από τη Δημόσια Σχολή Μαγειρικής της Χίου το 1995 έπειτα από τη διετή του φοίτηση. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά μόλις τελειώνει τις σπουδές του στο «Κελάρι των 12 Αποστόλων» στην Αθήνα δίπλα στο chef κ. Γιάννη Μπαξεβάνη με τον οποίο συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά τη συνεργασία τους στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Mykonos Blue Hotel”. 
 
To 1999 επιστρέφει στην Κρήτη στο ξενοδοχείο «Minos Beach Hotel» με καθήκοντα Demis-Chef de partie με επιβλέπων chef τον κ. John Leopard, ενώ την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη του κ. Herr Braecker Martin καθήκοντα Chef Entremetier (Σεφ για ορεκτικά) στο ξενοδοχείο “Elounda Beach Hotel”. Από το Νοέμβριο του 2000 έως και τον Φεβρουάριο του 2001 εργάζεται στη πόλη Φραιμπουργκ στη Γερμανία και στο “Colombi Hotel” με σεφ τον κ. Herr Klink Alfred. Την σεζόν Απρίλιος 2001-Νοέμβριος 2001 επιστρέφει ξανά στο “Elounda Beach Hotel” με σεφ τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη. Την επόμενη σεζόν (Απρίλιος 2002-Νοέμβριος 2002) και έως το 2004 βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Aldemar Royal Mare Village & Spa στη Χερσόνησο με επιβλέπων σεφ τον κ. Ευάγγελο Αγάλου, ενώ για ένα μικρό διάστημα (Νοέμβριος 2002-Μάρτιος 2003) βρίσκεται και στο εστιατόριο «Κήπος των γεύσεων». Την περίοδο 2004-2006 εργάζεται στο εστιατόριο του Desire στο Ηράκλειο με σεφ τον κ. Γιώργο Τζανετή, ενώ το διάστημα 2006-2014 εκτελεί καθήκοντα Μάγειρα Α’ σε αρκετά εστιατόρια του Ηρακλείου όπως «Κότινος», “Le Chalet”, «Κύματα», “La Scala”, “Itar”, «Παγοποιείο». Παράλληλα από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται στο ξενοδοχείο “Astoria Capsis Hotel” στο Ηράκλειο, όπου από το 2017 και έπειτα εκτελεί καθήκοντα Head Chef. To 2019 εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy.
 
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια όπως Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Contemporary Presentation of Cold & Hot Buffet in Hotels (Ducasse Education), Breakfast & Brunch (Ducasse Education), ενώ έχει συμμετάσχει το 2019 στη διεθνή δραστηριότητα “Gout de/ Good France 2019” που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνεργασία με τον Chef Alain Ducasse. 
 
Τέλος, έχει λάβει το ασημένιο έπαθλο στον 4ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ στον 5ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας απέσπασε το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο.
 

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι απόφοιτος της σχολής Κρεοπωλών της Αθήνας. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινάει από το 1990 με ιδιόκτητο κρεοπωλείο, το οποίο διατηρεί έως και το 2013, ενώ την περίοδο 2000-2004 αναλαμβάνει χρέη ψήστη σε κατάστημα που ο ίδιος διαχειρίζεται. Έκτοτε έως και σήμερα έχει εργασθεί ως κόπτης ή ψήστης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως τα "Grand Hotel Holiday Resort", "Mitsis Laguna Resort & Spa", σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, όπως τα "Peach Pit", "Καλαμάκι", "Ταβέρνα Πετούσης" και σε αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως το "ΑΒ Βασιλόπουλος".

Η διδακτική του εμπειρία ξεκίνησε την περίοδο 2015-2016 ως καθηγητής κρεατοτεχνίας στην Culinary Studies Canter, ενώ από το 2019 έως και σήμερα διδάσκει στο Ι.ΙΕΚ Taste Academy.