Οι εκπαιδευτές μας

 

 

stratigis

Ο Μανόλης Στρατήγης γεννήθηκε το 1969 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1989 απεφοίτησε από το Τμήμα Μαγειρικής της Σ.Τ.Ε.( Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου και στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην Ιταλική Κουζίνα και στην Υγιεινή Τροφίμων, με διοργανωτές την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και διάφορες Εταιρείες Τροφίμων .
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1991, όπου εργάστηκε ως Βοηθός Μαγείρου στο «Piano Restaurant Konaki». Από το 1992 έως το 1996 τον βρίσκουμε στο «Zorbas Village Hotel», όπου ξεκίνησε σαν Β΄ Μάγειρας κατά το πρώτο έτος και τα επόμενα χρόνια σαν Α’ Μάγειρας. Το 1997 είναι ο Sous Chef στο ξενοδοχείο «Paradise Zorbas Village» και το 1998 αναλαμβάνει ως Chef στο ξενοδοχείο «Talea Beach Hotel».Tο 1999 αφήνει την Κρήτη και εργάζεται ως Chef στο ξενοδοχείο «Familly Village» στο νησί της Κω. Κατά τις χειμερινές περιόδους, από το 1993 έως το 2004 τον βρίσκουμε και πάλι στο «Piano Restaurant Konaki» να εργάζεται ως Α’ Μάγειρας.
Την περίοδο 2000-2013 αναλαμβάνει καθήκοντα Chef στο ξενοδοχείο «Phaedra Beach Hotel» ενώ από το 2014 έως και σήμερα, είναι ο Executive Chef στο ξενοδοχείο «Cactus Royal Hotel and Spa».
Από το 2007 έως το 2015 ταυτόχρονα με την επαγγελματική του δράση ως Chef, δίδασκε στις σχολές του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου ως Αναπληρωτής καθηγητής «Τεχνικός Μαγειρικής» .
Το 2013 εντάχθηκε στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εκπαιδευτών ΙΕΚ με την Πιστοποίηση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις), λαμβάνοντας επίσης την Πιστοποίηση του Ε.Φ.Ε.Τ. με φορέα το ΤΕΙ Κρήτης, καθώς επίσης και την Πιστοποίηση «Certified Executive Chef» με φορέα την ACTA σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο Στρατήγης Εμμανουήλ είναι Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ι.Ε.Κ. Taste Academy από το 2015.

nterekas

Ο Κωνσταντίνος Ντερέκας γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν στις 02/07/1969. Σήμερα εργάζεται σαν Οperation & F&B Μanager στο ξενοδοχείο Cactus Royal 5*
Aπό το 1995 εως το 2015 διετέλεσε καθηγητής μαγειρικής τέχνης στον Ο.Τ.Ε.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (πρώην Σ.Τ.Ε.) και εκπαιδευτής με πολυετή πείρα σε σεμινάρια Κ.Ε.Κ.
Έχει διδάξει μία πληθώρα μαθημάτων όπως: μαγειρική τέχνη, στοιχεία ζαχαροπλαστικής τέχνης, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός μαγειρείου, εδεσματολογία, διαιτολογία, διακόσμηση παρασκευών και αρχές λειτουργίας επισιτιστικών μονάδων κ.α.
Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις), καθώς επίσης από τον ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ.
Μέχρι στιγμής έχει συγγράψει δύο βιβλία μαγειρικού ενδιαφέροντος: το πρώτο που έχει τίτλο «5 κινήσεις, 1 γεύση, για 6 φίλους» το οποίο περιέχει συνταγές ζυμαρικών με ελαιόλαδο και το δεύτερο με τίτλο «Διακόσμηση Εδεσμάτων» που μας παραπέμπει σε ένα «ταξίδι στη διακόσμηση».
Είναι αξιολογητής Καταστημάτων Εστίασης για την χορήγηση του σήματος «Ποιότητα Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης».
Δημιούργησε την Taste Academy, την οποία στηρίζει τόσο με την πλούσια εμπειρία του στο χώρο της Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Εστιατορικής, όσο και με την πείρα του και την αυστηρή υπευθυνότητα του στην Διοίκηση και Διεύθυνση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Ηγείται μιας ομάδας έμπειρων και άρτια καταρτισμένων καθηγητών, που εγγυάται να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει σωστά και ολοκληρωμένα τους μελλοντικούς επαγγελματίες στο χώρο της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής και της Εστιατορικής.

markakis

Ο Μιχάλης Μαρκάκης γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1994 αποφοίτησε από την Τ.Ε.Σ.Τ.Ε.(Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου παίρνοντας πτυχίο από το «Μαγειρικό Τμήμα». Το 1995 έκανε μετεκπαίδευση στο ΗΟΤEL GONIGSHOF MUNCHEN και το 1996 στο CORSO DI PERFEZIONAMENTO SULLA CUCINA ITALIANA.
Εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις του, παρακολουθώντας μια μεγάλη σειρά σεμιναρίων με πολλά θέματα, όπως «Παραδοσιακή Ελληνική μαγειρική και Γαστρονομία», «Δυναμική του Μπαρ», «Γλυκό εστιατορίου», «Ασιατική κουζίνα», «Ισπανική κουζίνα», «Τουρισμός, Πολιτισμός και Γαστρονομία», «Βασικές αρχές στη υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων του ΕΦΕΤ», «Πιστοποιήσεις ISO και HACCP», «Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτών», «Επιλογή και πρόσληψη κατάλληλων στελεχών», «Αποτελεσματική Διοίκηση», «Ψυχαγωγία και άθληση πελατών» και άλλα .
Η διδακτική του εμπειρία ξεκίνησε στη ΣΤΕ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) Ηρακλείου, όπου διδάσκει από το 1997 έως το 2003 ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Ταυτόχρονα το διδακτικό έτος 1999-2000 διδάσκει ως καθηγητής Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στο 2ο ΙΕΚ Ηρακλείου, ενώ το 2006 ως καθηγητής Μαγειρικής στο «Ξενία Ήλιος». Από 2004 μέχρι το 2012 διδάσκει ξανά ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στον ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης) Ηρακλείου, ενώ από το 2012 μέχρι το 2015 με την ίδια ειδικότητα δίδαξε στην ΕΠΑ.Σ ( Επαγγελματική Σχολή) του ΟΤΕΚ Ηρακλείου. Ανήκει στο εισαγωγικό μητρώο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Ε.Κε.Πις) εκπαιδευτών ενηλίκων.
Η Επαγγελματική του δραστηριότητα και εμπειρία, ξεκίνησε το 1992, όταν εργάστηκε ως Βοηθός Σερβιτόρου στο ξενοδοχείο «Hersonissos maris». Το 1993 και 1994 έκανε την πρακτική του άσκηση στα ξενοδοχεία «Knossos Royal Village» και «Grecotel Creta Sun» .
Μετά την πρακτική του άσκηση ακολουθεί μια ανοδική επαγγελματική πορεία με αφετηρία το 1995 που εργάστηκε ως Γ΄ Μάγειρας στο ξενοδοχείο «Grecotel Rhodos Imperial». Από το 1996 έως και το 2005 εργάζεται στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Sun, ξεκινώντας ως Β΄ Μάγειρας κατά το πρώτο έτος. Από το 1997 έως το 2000 αναλαμβάνει ως Α΄Μάγειρας, ενώ το 2001 παίρνει τη θέση του Sous-Chef και τέλος την θέση του Chef από το 2004 έως το 2005.Από εκεί και πέρα εργάστηκε ως Chef σε διάφορα μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το «Aquila Elounda Village» από το 2007 έως το 2008,ενώ από το 2009 έως το 2010 στο ξενοδοχείο «Aquis Zorbas Village» και τέλος από το 2011 έως και σήμερα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Village Heights».
Είναι μέλος της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης», ενώ έχει συμμετάσχει στην συγγραφή της εξάτομης εγκυκλοπαίδειας για την μεσογειακή κουζίνα με τίτλο «LA BIBBLE DE LA GASTRONOMIE», το οποίο αργότερα εκδόθηκε και στα Ελληνικά, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Νησιά της Μεσογείου». Επίση, το 2002 πήρε μέρος στην έκθεση τέχνης «BIG TORINO 2002 INTERNATIONAL BIENNIAL OF YOUNG ART», όπου παρουσίασε και προέβαλε το «Ψωμί της Κρήτης».
Από το 2015 ανήκει και στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy.

 Κώστας

O Κώστας Ακρασάκης, γεννημένος το 1972, κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και διαμένει μόνιμα.

Το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (Σ.Τ.Ε.) στο Ηράκλειο. Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά, προτού ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του σε Ξενοδοχειακή Μονάδα τεσσάρων (4) αστέρων στην περιοχή της Χερσονήσου και έως και σήμερα απαριθμεί δεκάδες επιχειρήσεις του Ξενοδοχειακού και Επισιτιστικού κλάδου σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Την περίοδο 1992- 1998 διατελεί καθήκοντα Chef de Partie στην Ξενοδοχειακή Μονάδα Zorbas Village 4*, ενώ την περίοδο 1999-2000 είναι Chef στο Oceanis 3* και στο Semiramis 4* στη Χερσόνησο. Το διάστημα 2001-2004 αναλαμβάνει ως Sous Chef στo Zorbas Village 4* στον Ανισσαρά Χερσονήσου, ενώ την επόμενη χρονιά στο Creta Marine 4* plus (Iberostar) στον Πάνορμο Ρεθύμνου. Από το 2006-2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Executive Chef στο Blue Marine 5* στην Αμουδάρα Αγίου Νικολάου και έκτοτε με την ίδια ιδιότητα εργάσθηκε στο Porto Platanias στα Χανιά (2010-2011), στο Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa 5* στη Μίλατο (2012-2015), στο Radisson Blu Beach Resort 5* στη Μίλατο (Νοέμβριο 2015-Απρίλιο 2016), στο Panorama Kipriotis Hotel & Suites 5* στην Κω (Μάιος 2016-Οκτώβριος 2017). Το 2017 βρίσκεται στη θέση του Executive Chef στην Ξενοδοχειακή Μονάδα Sea Side Resort & Spa 5* στην Αγία Πελαγία.

Σήμερα εργάζεται ως Executive Chef στην Ξενοδοχειακή Μονάδα πέντε (5) αστέρων «Athina Palace Resort & Spa» στην περιοχή Μαδέ Ηρακλείου του Ομίλου Χνάρη, έχοντας παράλληλα και το ρόλο του Executive Quality Product Manager του Ομίλου. Επιπλέον, κατά τις χειμερινές περιόδους και για το διάστημα από το 1992 έως και το 2010 εργάσθηκε σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις όπως το Εστιατόριο Κονάκι, Pasta Basta, Amethystos Restaurant, Pasta e Mare, Palazzo Restaurant, Kochlidi Restaurant (Σαντορίνη), Piano Restaurant Feggari, Atlantis Tavern, καθώς και στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Sea Grill στις Βρυξέλλες.

Έχει παρακαλουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό και είναι κάτοχος της Βεβαίωσης Εκδοροσφαγέα και Κρεοπώλη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών.

Το 2017 εντάχθηκε δυναμικά στο διδακτικό προσωπικό της Taste Academy, όπου διδάσκει το μαθήμα της Μαγειρικής Τέχνης και του Τεμαχισμού Κρεάτων.